A vívódó női lélek hiteles bemutatása – a Zrínyi Ilona-monodráma Beregszászban

A Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet és a Klebelsberg Kulturkúria közös szervezésében Beregszászban is láthatták az érdeklődők Hedry Mária Zrínyi Ilona című monodrámáját március 31-én.

A Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566 emlékév keretében létrejött darabot Árkosi Árpád Jászai Mari-díjas rendező vitte színre. A címszereplőt Juhász Róza alakítja, aki hitelesen mutatja be Zrínyi Ilona alakját, lelki vívódásait, idézi fel életének legfontosabb eseményeit.

126016_2

A főhőst mint feleséget, anyát és mint hazájához ragaszkodó embert bemutató előadás során bizonyságot nyerhettünk Zrínyi Ilona jellemének nagyságáról. A darab egy hajófedélzeten játszódik, melyen Zrínyi Ilona egyedül, férje és szeretett fia nélkül utazik a tengeren száműzetésének helyszíne felé. Utazása közben törnek rá az emlékek, vízióként villannak fel életének legfontosabb állomásai.

Az izgalmas, drámai pillanatokban bővelkedő színmű egy percre sem hagyta lankadni a néző figyelmét, a színésznő játéka bepillantást engedett a munkácsi vár hős védőjének ezerarcú személyiségébe.

Forrás: Kárpátalja.ma

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.