Május 27-én lehetőség nyílik a Zrínyi Emlékterem, a szigetvári vár, valamint a „Civitas Invicta” kiállítás kedvezményes árú megtekintésére

A „Szigetvár-Zrínyi 1566” Emlékév keretében a szigetvári várban 2016 szeptember elején került sor a Zrínyi-emlékterem átadására. Küldetése szerint a kiállítás elsődleges célja és feladata volt, hogy megismertesse a nagyközönséggel Zrínyi Miklóst, a hőst és az embert, illetve azt a nemzetközi, közép-európai kontextust, amelyben értelmezni lehet Szigetvár és a Zrínyi-kultusz jelentőségét, történelemformáló szerepét.

A Zrínyi Emlékterem ideiglenes kiállítás 2017. május 31-ig látogatható, ezért annak létrehozói és alkotói május 27-re, 14:00 órai kezdettel vezetéssel egybekötött látogatást szerveznek. Az eseményen az MTA-BTK tudományos munkatársa, Dr. Papp Júlia művészettörténész, kurátor mutatja be a megjelenteknek a képzőművészeti alkotásokat.

A kedvezményes látogatás részeként, az Emlékterem bejárását követően az érdeklődőknek alkalmuk lesz megtekinteni a „Civitas Invicta” kiállítást és a várat is. A vendégek Szulejmán-kutatásokkal kapcsolatos kérdéseire Dr. Pap Norbert, a Zrínyi-Szulejmán Kutatócsoport vezetője válaszol.

A program részvételi díja 500 Ft/fő, amely magában foglalja a Zrínyi Emlékterem, a „Civitas Invicta” kiállítás, illetve a szigetvári vár megtekintését.

Az eseményre korlátozott számú jegy kapható, az előzetes regisztrációra a következő e-mail címeken van lehetőség: szigetvarivar75@gmail.com ceh.pecs@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.