SAJTÓKÖZLEMÉNY

1566 perc Kegyeleti és Kulturális Zrínyi Maraton

Szigetvár, 2018. augusztus 24., 17:00 – augusztus 26., 20:06

Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar

A szigetvári hősökre emlékezik az 1566 perces, Kegyeleti és Kulturális Zrínyi Maraton című zenés rendezvénnyel a Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar. A maraton 2018. augusztus 24-én 18 órakor kezdődik és 25-én 20:06-ig tart. A kezdetét és a végét ágyúszó jelzi.

1566 perc_Program

A programmal arra emlékeznek, ahogy Szigetvárnál 1566. szeptember 7-én Zrínyi Miklós és maroknyira fogyott védőserege megállította Szulejmán szultán több mint húszszoros túlerőben levő hódító seregét.

Emlékezetes, 2016-ban a Zrínyi-emlékév alkalmából a Szigetvári Ifjúsági Fúvószenekar összesen 1566 percen át hajózta körbe a Balatont. Az út során érintették mind a 23 kikötőt, és mindegyik helyszínen koncertet adtak a közönségnek a fedélzetről, a szigetvári zenekar így tisztelgett Zrínyi Miklós és hős katonái előtt.

A mostani, szintén 1566 perces Kegyeleti és Kulturális Zrínyi Maratonon Szigetvár nagy múltra visszatekintő kulturális csoportjai, neves előadók és a hozzájuk csatlakozó szigetváriak, kicsik és nagyok vesznek részt. A menet a Zrínyi Miklóshoz kapcsolódó emlékhelyeken nappal koszorút, éjszaka pedig gyertyát helyez el.

A programsorozat nem titkolt célja a hősök előtt való tisztelgés mellett Szigetvár turisztikai vonzerejének növelése. Olyan egyedi Szigetvári jellegzetességgel bíró látványosságok megalkotása, amelyekre az egész ország büszke lehet. Éppen ezért a zenekar arra is vállalkozik, hogy támogatókat gyűjtsön összesen 1566 darab, időtálló fémkoszorú beszerzéséhez, amelyekre természetesen egyenként felkerülnek az adományozók nevei. Ezeket aztán a jövő évi Zrínyi Napok előtt szeretnék elhelyezni ünnepélyes keretek között.

Érdeklődni a rendezvényről a 20-581-2409-es telefonszámon lehet.